Zen Shiatsu

内道Kirjaimellisesti shiatsu (japani; shi=sormi, atsu=painaa) tarkoittaa sormilla painamista ja shiatsun perustekniikat ovatkin kehon jännityksiä vapauttavaa painelua peukaloilla ja kämmenillä. Shiatsu on kokonaisvaltainan hoitomuoto, joka rentouttaa kehoa ja mieltä, vähentää lihaskireyksiä, aktivoi verenkiertoa ja lymfakiertoa sekä parantaa elimistön aineenvaihduntaa.

Shiatsussa kehoa painellaan kämmenien ja peukaloiden lisäksi myös kyynärvarsilla ja polvilla. Lisäksi voidaan käyttää pehmeitä venytyksiä ja manipulaatiomenetelmiä liikkuvuuden parantamiseksi. Kyseessä on kokonaisvaltainen hoito, jolla on laajat vaikutukset yleiseen hyvinvointiin. Jo yhdestä hoidosta on apua moneen, hoito ei vaikuta pelkästään lihaksiin ja rakenteisiin, vaan hoito toimii kaikilla tasoilla – fyysisellä, energisellä, emotionaalisella, psyykkisellä ja henkisellä.


Shiatsuhoito on miellyttävää ja rentouttavaa – se tuntuu, mutta ei satu. Hoito tehdään lattialla pehmeän futon-patjan päällä, kevyiden vaatteiden läpi.

Yleensä hoitoon hakeudutaan kivun, stressin ja unettomuuden myötä.

Shiatsu rentouttaa ja aktivoi parasympaattista hermostoa, joka on osa autonomista hermostoa. Autonominen hermosto (tahdosta riippumaton hermosto) säätelee nimensä mukaisesti kehon toimintoja tietynlaisella automaatiolla, toimintoja mitkä ovat elintärkeitä elämisen kannalta, esim. hengittäminen, sydämenlyönnit, verenpaine, ruoansulatus ja lämmönsäätely.

Parasympaattinen hermosto on hermoston palauttava osa toiminnan jälkeen, auttaa kehoa tasapainotilaan.Eli parasympaattisen hermoston aktivoituessa, sydämen syke laskee ja hengitys rauhoittuu. 

Kiire ja stressi pitävät sympaattista hermostoa enemmän aktiivisena. Ajan myötä keho alkaa pitää tilaa normaalina ja tämän myötä parasympaattisen hermoston itsenäinen aktivoituminen esim. illan hämäryyteen ja sen myötä melatoniinin tuotantoon liittyen nukkumiseen häiriintyy. Shiatsussa painelun ja venytysten myötä pyritään vaikuttamaan keskushermoston kautta autonomisen hermoston tasapainottumiseen. Japanin terveysministeriö kuvaa shiatsua seuraavasti :”Shiatsutekniikalla tarkoitetaan sormilla ja kämmenillä tehtävää painelua tiettyihin paikkoihin kehossa, kehon epätasapainon korjaamiseksi sekä terveyden ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Se on myös tiettyjen sairauksien paranemistä edistävä menetelmä.”Euroopassa shiatsua on harjoitettu ammattimaisesti 1970–luvulta alkaen ja Suomeen shiatsu on rantautunut 1990-luvulla. 

Tervetuloa harjoitushoitoon Heinolaan tai Espooseen.

Session aika n. 2h         Tilakorvaus 35€Koulutettu Hieroja, Raffael eheyttävä enkelihoitaja

Richard van Wetten

Peltotie 7, 18200 HEINOLA

040 952 3341