Yhteydenotto

Tanssikenkien hoito-ohjeet


Haljasnahka (ulkopohja)

Haljasnahkainen ulkopohja ei vaadi eritystä hoitoa tai huoltoa. Jos haluat, että kengät ovat liukkaat, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos haluat pitoa, voit harjata pohjat siihen tarkoitetulla haljasnahkaraspilla. Ota hyvä ote kengästä ja vedä raspilla kengän keskiosasta ulkoreunoihin päin kunnes pinta on auki. Varo sormiasi.

Kova nahkapohja (ulkopohja)

Käytä nestemäistä suoja-ainetta, esim. Pedag liquid waterproofer. Neste hoitaa ja kyllästää nahkaa sekä estää nahan vettymisen, säilyttäen samalla nahan hengittävyyden.

Nupukki (kengän päällys)

Nupukkinahka on pinnaltaan persikkamainen ja se vaati erityistä hoitoa. 

Ennen käyttöönottoa kengät on suositeltavaa käsitellä kyllästysaineella, esim. Woly protector 3x3 tai Woly wet blocker. Kyllästysaine hylkii vettä ja likaa.

Jos nupukki on likaantunut käytössä, pyyhi pinta kostealla, puhtaalla sienellä, nukkaamattomalla pyyhkeellä, säämiskällä tai esim. pehmeällä Woly Schwamm -puhdistussienellä ja / tai mokkaharjalla. Anna kuivua ja käsittele kyllästysaineella. 

Mikäli lika ei lähde vedellä tai nupukissa on kiiltäviä kohtia, käytä puhdistuskumia, esim. Kiwi Daim & Nubuck tai Woly Gum Suede. Tällä saat nupukin pinnan palautettua. Pyyhi pinta puhdistuskumilla ja puhdista irronnut aines mokkaharjalla. 

Voit vahvistaa väriä väriaineella, esim. Kiwi Suede & Nubuck tai Woly Velours Nubuck. Suojaa värikäsittelyn jälkeen pinta kyllästysaineella.

Lakerikengät

Voit puhdistaa lakerikengät kostealla liinalla ja kiillottaa kiiltonahkaöljyllä, esim. Woly Lac Patent, hieromalla kengän pintaa kiiltonahkaöljyyn kostutetulla kankaalla. Välittömästi tämän jälkeen kenkä kiillotetaan kuivalla kankaalla. Hoitoaine ei saa kuivua ennen kiillotusta! Käsitelty nahka hylki tehokkaasti kosteutta ja pitää materiaalin mukavan pehmeänä.

Kiiltonahkapinnan voi pitää liukkaana silikonisienellä. Käsittele kiiltopinta aina ennen tansseja, niin kengät eivät tartu toisiinsa tanssin aikana. 

Keinonahka (PU)

Kenkiä hoidetaan kuten pinta-/rasvanahkaiset.pinnat.

Voit käyttää tarvittaessa mieto saippua.puhdistamiseen sillä materiaali on muovi.

Kangas-, goretex- ja lycrapäällyste

Kangas-,goretx-, lycra ym. tekokuituisten kenkäpäälyste on melko yksinkertainen huoltaa, sillä se ei vaadi muuta kuin jäykällä harjalla puhdistamista aina välillä. Tarvittaessa kangaskengän voi pestä vedellä ja saippualla, mikäli lika ei muuten tahdo irrota. Voit käyttää myös kemikaallset kangaspuhdistajat. kokeile ensin pienellä kohdallaesm pohjasta!

Tekstiilitkin voi käsitellä likaa ja vettä hylkiviksi. Se ei suinkaan vähennä niiden hengittävyyttä: päinvastoin, läpimärkä ja turvonnut kanvas ei hengitä lainkaan. Eräs huomioitava seikka kankaassa on se, että luonnonkuidut saattavat homehtua tai jopa mädäntyä, jos niitä säilytetään kosteana pidempiä aikoja. ÄLÄ koskaan laita kankaiset tanssikengät pesukoneeseen! 


Hajun poisto kotikonstein

https://kotiliesi.fi/koti/kodinhoito/ehkaise-ja-poista-paha-haju-kengista-ota-kayttoon-nama-13-kotikonstia/


Lähde / lisätietoja:

www.jalkineidenhoito.com