Hyvä tietää

Jalan koosta ja muitakin asioita!


Duodecim

Tanssikenkien Hoito-ohjeet.


Haljasnahka (ulkopohja)

Haljasnahkainen ulkopohja ei vaadi eritystä hoitoa tai huoltoa. Jos haluat, että kengät ovat liukkaat, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos haluat pitoa, voit harjata pohjat siihen tarkoitetulla haljasnahkaraspilla. Ota hyvä ote kengästä ja  vedä raspilla kengän keskiosasta ulkoreunoihin päin kunnes pinta on auki. Varo sormiasi.

Kova nahkapohja (ulkopohja)

Käytä esim. Pedag liquid waterproofer nestemäinen suoja-aine. Neste hoitaa ja kyllästää nahkaa sekä estää nahan vettymiseen säilyttäen samalla nahan hengittävyyden.

Nupukki (kengän päällys)

Nupukkinahka on pinnaltaan persikkamainen ja se vaati erityisen hoito. Kenkien ennen käyttöönottoa on suositeltava esim. Woly protector 3x3 tai Woly wet blocker kyllästysaineella. Kyllästysaine hylkii vettä ja likaa

Puhdistus ja hoito:

Pyyhkii pinta kostealla, puhtaalla vedellä sienillä, säämiskällä tai käytä esim. Woly Schwamm (pehmeä!) puhdistus sieni ja / tai mokkaharjalla. Anna kuivua ja käyttää mainitut kyllästysaineet. Mikäli lika ei lähde vedellä tai on kiiltäviä kohtia käytä puhdistuskumi esim. Kiwi Daim & Nubuck tai Woly Gum Suede. Tällä saat nupukkin persikkapinta takaisin.

Pyyhi pinta kumilla ja puhdista irronnut aines mokkaharjalla.Vahvistaa väri esim. Kiwi Suede & Nubuck tai Woly Velours Nubuck väriaineella. Suoja puhdas pinta Nubuck kyllästysaineella 

Lakeerikengät

Kengät puhdistetaan kostealla liinalla ja kiillotetaan esim. Woly Lac Patent kiiltonahkaöljyllä. Käsittely tehdään hieromalla kengän pinta Woly lac Patent:lla kostutetulla kankaalla. Välittömästi tämän jälkeen kenkä kiillotetaan kuivalla kankaalla. Hoitoaine ei saa kuivua ennen kiillotusta! Käsitelty nahka hylki tehokkaasti kosteutta ja pitää materiaalin mukavan pehmeänä.

Silikoonisienellä voidaan pitää kiiltonahkapinta liukkaana, joten kengät eivät tartu toisiinsa tanssin aikana. Käsittele sienellä kiiltopinta aina ennen tanssit.

 

 lisää info:

Tanssikenkien Hoito-ohjeet.

www.jalkineidenhoito.com